Sport en Recreatie

Wandelen & Mountainbiken (Östgötaleden)
Plaats: Kinda
Reistijd: 0 minuten
Website: www.ostgotaleden.se

Östgötaleden is de langste wandelroute van Zweden met zo’n 1400 km aan wandelpaden! Zo’n 120 km aan wandelroute bevindt zich in de Kinda gemeente en loopt langs onze camping. U kunt dus direct vanaf de camping de route beginnen. De route is gemarkeerd middels oranje ringen om bomen en oranje gekleurde pijlen. De wandelroute leid je door een zeer gevarieerde natuur. Onderweg is er van alles te beleven en te zien. Op de website is Engelstalige informatie beschikbaar over de hele Östgötaleden wandelroute. Östgötaleden is ook uitstekend geschikt voor de sportieve mountainbiker.

Kanovaren Ook kanovaren kan op tal van plaatsen. Hoe groter het meer, hoe moeilijker om te kanoën. De grotere meren zijn dan ook meer voor de serieuze kanovaarders. Meerdaagse tochten zijn mogelijk en kunnen besproken worden via de camping. Wilt u echter gewoon een aantal uren lekker kanoën, dan is de camping een prima startpunt. Vanuit de camping kunt heerlijke tochten maken van een half uur tot een hele dag. Kano’s kunnen bij de receptie gehuurd worden.

Boot Op de camping zijn er boten te huur zonder motor (op reservering ook met motor).  Vooral als u wilt gaan vissen is het goed om een boot te huren.

Kinda gemeente/Östergötland is uitstekend te ontdekken per fiets. Er zijn een diverse fietsroutes uitgezet. Deze routes zijn ook te koop op de camping.

Fietsen
Plaats: Kinda
Reistijd: 0 minuten
Website: www.ostgotaleden.se

Zwemmen
Zwemmen kan op vele plaatsen. Diverse meren hebben een strand of strandje. Eén vand de meest populaire en bekende badstranden in de Kinda regio is ons eigen Pinnarp badstrand! Ons eigen badstrand is bijzonder kindvriendelijk en bestaat geheel uit zand (in tegenstelling tot veel stranden waar de bodem vooral uit stenen bestaat).

Golfen

Plaats: Pinnarp Kisa
Reistijd: –
Website: www.ostergotland.info.

Om direct op de juist subpagina te komen kun je de volgende link kopiëren naar je browser: http://www.ostergotland.info/Clients.aspx?m=30844

Naast de camping bevindt zich Björndals Golfcourse, een uitdagende 9-holes golfbaan (park- en bosbaan). De province Östergötland heeft ook nog 20 andere golfbanen, variërend van 9 tot 27 holes banen. Zie bovenstaande link.

Vissen
Vissen is in Zweden geen probleem. Vrijwel alle meren in Zweden bieden goede mogelijkheden voor vissen. Ook ons eigen meer heeft een goede visstand met vooral snoek (wordt hier veel gevangen), snoekbaars, baars, als ook div. witvissoorten en rode forel (röding). In het Sommen meer (hierboven reeds beschreven) kun je zonder twijfel het beste vissen. Hier kun je een grote verscheidenheid aan vis vangen, waaronder diverse forelsoorten en zalm (zie ook www.sagolikasommenbygd.se).