Kunst en Handwerk

Kunst & handwerk

Kinda staat ook bekend als een gebied waar kunstenaars, handwerkers, schilders, schrijvers en andere creatieve mensen graag vertoevden. Je vind hier dan ook tal van kunst tentoonstellingen, handwerk exposities en tal van activiteiten op het gebied van creativiteit. Ook zijn er tal van boerderijen en landerijen die eigen produkten vervaardigen, zoals jam, kaas, vlees/vis, gebak en andere lekkernijen. Veel van deze bedrijven zijn ’s zomers geopend voor het publiek. Een aantal voorbeelden:

 

De winkel in Svalsjö en Per’s mechanisch kabinet.

Plaats: Svalsjö
Reistijd: 10 min
Website: www.helldorff.se

In een klein plattelandswinkeltje hebben Per en Anna Helldorff een fasninerende hoeveelheid houten kunstobjecten, foto’s, kaarten, handwerk en mechanisch kabinet. Verder kunt u er koffie drinken met bijbehorende typisch Zweedse “fika” (lekkernijen zoals koekjes en gebak)

Per’s mechanisch kabinet is een kamer gevuld met opwindbare houten modellen die elk hun eigen verhaal vertellen. Alle modellen zijn handgemaakt! Zie o.a. “de geit”, “balletje balletje” en “de kicker en het boek” Wij garanderen u dat u met een grote glimlach weer buiten komt!

De winkel en kabinet zijn open van mei tot september (exacte data op de website)

 

Hjortslunds Atelier, Pottenbakkerij & Kunst Studio

De studio is gehuisvest in Hjortlund, een historisch huis in Kisa. De pottenbakkerij en kunst studio wordt gerund door Bertil & Anneli Jansson, twee bekende lokale kunstenaars. Tevens is hier een zomer café.

 

HargOdlarna (boerderijwinkel & marmeladerie)

Boerderij, boerderijwinkel en zomercafé. Produceren fruit en verkopen een grote variëteit aan ambachtelijk gemaakte marmelades. Tevens diverse andere produkten, als ook handwerk van lokale handwerkers.