Konst och Handverk

Affären Svalsjö med Pers mekaniska kabinett

Plats: Svalsjö
Restid: 10 min.
Webbsida: www.helldorff.se

Anna och Per Helldorff har sjöutsikt och en vacker grusplan. Pers mekaniska kabinett och en orenoverad/välbevarad, alltså shabby chic, lanthandel. Byggd 1895 stängd 1968.

Där serveras sommartid himmelska kardemummabullar, visas Annas underfundiga bilder, teckningar och Pers spännande träsaker. Ullstrumpor och eleganta broscher med glas och plastpärlor. Lanthandelhistorik och nyskrivna romaner saluförs på hyllorna.

 

Konst & Handverk

Kinda är också känt för sin företagsamhet många konstnärer, hantverkare och författare. Här kan du även gå på konstutställningar, hantverksförsäljning etc. Det finns en mängd av bondgårdar som säljer sina egan produkter som ost, sylt och annan god mat. Några av dessa står med nedan:

 

Hjortlunds Ateljeer, Krukmaker & Konst Studio

Studion ligger i en historisk byggnad i Kisa som heter Hjortlund. Krukmakeriet och konststudion drivs av Bertil & Anneli Jansson, två lokala konstnärer. Här kan du även njuta av en kopp kaffe.

 

HargOdlarna (Marmeladerie & Bondgårdsaffär)

Sommarcafé med bondgårds produkter i en charmig ombyggd vagnsbod. Glöm inte att köpa med dig deras marmelad hem eftersom den är så fantastiskt god. Har även aktiviteter året runt.