Familj Aktiveter

Nils Holgersson Värld
Plats: Södra Vi / Vimmerby
Restid: 25 minuter
Webbsida: www.nilsholgerssonsvarld.se

Ett helt nytt äventyrspark för hela familjen. Det finns mycket att göra för unga och gamla. Man kan roa sig på kartbana, hinderbanan, en gigantisk hoppborg och mycket, mycket mer … se även annonsen i vår broschyr. Rekommenderas varmt!

Astrid Lindgren’s Värld / Pippi Långstrumps Värld
Plats: Vimmerby
Restid: 30 minuter
Webbsida: www.alv.se

Astrid Lindgren´s berättelser och sagor har fascinerat barn och vuxna under generationer. I Astrid Lindgren´s värld blir berättelserna till verklighet i miljöer där barnen roar sig tillsammans med sagofigurerna. Här kan du träffa Pippi, Emil, Madicken, Karlsson på taket, Ronja och alla andra i live. Astrid Lindgrens Värld är Sveriges mest besökta attraktion!

Öppet Luft Museum Gamla Linköping
Plats: Linköping
Restid: 45 minuter
Webbsida: www.linköping.se

Kom till Öppet Luft Museum och upplev en spännande resa i det förflutna. Upplev hur det var i Sverige under andra hälften av 1800 talet. Små museum, affärer, hantverkare och historiska trädgårdar tar dig tillbaks i tiden. För barnen finns det mycket att göra och att lära sig om denna tiden.

Flygvapen Museum
Plats: Malmslätt (Linköping)
Restid: 45 minuter
Webbsida: www.flygvapenmuseum.se

Flygvapen Museum i Linköping har en unik samling av militära flygplan, daterade från perioden 1912 till dagens datum. Du kan till och med flyga i en JAS 39 flyg simulator.

För barnen finns det en flyg workshop där du kan göra många roliga saker som hör ihop med flygplan och dess teknik och du kan lyssna till spännande flygplans berättelser.
Du kan bygga en rymdraket med hjälp av en plastflaska och låta denna flyga iväg på gräset utanför museet. Museet är helt förnyat i 2009-2010.

Virum Älgpark
Plats: Tuna (Vimmerby)
Restid: 45 minuter
Webbsida: www.virummoosepark.se

Här kan du träffa älgar och hjortar i deras naturliga omgivning. Denna älgpark öppnade 2008. Du kan komma djuren nära och beundra deras majestät, studera deras beteende och ta kort.
Kolmårdens Djurpark
Plats: Kolmården
Restid: 90 minuter
Webbsida: www.kolmarden.se

I Kolmårdens Djurpark kan du besöka 750 vilda sevärdheter från savann till djupa havet. Den största djurparken i Norden bjuder på överraskningar för både stor och liten. Du kan se tigrar på nära håll i Tiger World eller vara med och titta på delfinshow i det nya Marine World. Du kan även Köra igenom Safari Park med din egen bil.

För barnen finns det mycket att uppleva och upptäcka i Kolmården som sagovärlden där björnen Bamse bor, äventyrsparken Wild Camp med den längsta linbanan i
Sverige och en Barnens Lantgård där barnen får möjlighet att klappa djuren. Här ligger även Kulmården, en spännande lekplats speciellt inredd för handikappade.

Kalles lek & lattjo (Inomhus Lekland)
Plats: Vimmerby
Restid: 40 minuter
Webbsida: www.kalleslekochlattjo.se

Ett inomhus lekparadis med ocean dekor. Här kan barnen klättra, åka rutschkanor, hoppa trampolin, indoor blacklight minigolf med mera.