Familie Aktiviteiten

Nils Holgersson’s Wereld
Plaats: Norra Vi / Vimmerby
Reistijd: 25 minuten
Website: www.nilsholgerssonsvarld.se

Geheel vernieuwd avonturenpark voor het hele gezin. Er is van alles te doen voor klein en groot. Men kan zich heerlijk uitleven op de skelterbaan, de hindernisbaan, een mega grote springkussen, 18 hole minigolf, indoor laser schieten en nog veel meer… Van harte aanbevolen!

Astrid Lindgren’s Wereld / Pippi Langkous Wereld
Plaats: Vimmerby
Reistijd: 30 minuten
Website: www.alv.se

De verhalen en sprookjes van Astrid Lindgren fascineren kinderen en volwassenen al generaties lang. In de wereld van Astrid Lindgren worden de verhalen werkelijkheid in omgevingen die voor iedereen herkenbaar zijn. Hier kun je Pippi, Emil, Madieke, Karlsson van het dak, Ronja en alle anderen in levende lijve ontmoetenen en met hen spelen en ravotten. Hier kan uw kind de avonturen beleven precies zoals Astrid Lindgren ze in haar verhalen beschreef. Een absolute aanrader voor alle gezinnen met jonge kinderen. Dit is Zweden’s meest populaire attractie!

Openlucht Museum Gamla Linköping
Plaats: Linköping
Reistijd: 45 minuten
Website: www.linköping.se

Kom naar het openlucht museum en maak een spannende reis in het verleden. Beleef hoe het was in Zweden in de tweede helft van de 19e eeuw. Kleine museums en winkeltjes, handwerkers en historische tuinen brengen u terug in de tijd. Ook voor kinderen is er van alles te beleven en leren.

Militair Luchtvaart Museum
Plaats: Malmstätt (Linköping)
Reistijd: 45 minuten
Website: www.flygvapenmuseum.se

Het luchtvaart museum in Linköping heeft een unieke collectie militaire vliegtuigen, daterend van de periode 1912 tot heden. Je kunt zelfs vliegen in een JAS 39 vlucht simulator. Voor kinderen is er een speciale Vlieg Workshop waar je allerlei leuke dingen kunt doen en kunt luisteren naar boeiende vliegverhalen. Je kunt zelfs een raket bouwen met een frisdrankfles en deze de lucht insturen vanaf het grasveld van het museum. het museum is volledig omgebouwd in 2009-2010.

Virum Elandpark
Plaats: Tuna (Vimmerby)
Reistijd: 45 minuten
Website: www.virummoosepark.se

Hier kun je elanden en herten ontmoeten in hun natuurlijke omgeving. Dit elandpark is in 2008 geopend en is zeer kleinschalig en daardoor bijzonder charmant. In de mooie omgeving kun je dicht bij de dieren komen en je verwonderen over hun schoonheid, foto’s nemen en hun gedrag bestuderen

Kolmården Zoo
Plaats: Kolmården
Reistijd: 90 minuten
Website: www.kolmarden.se

Maar liefst 750 wilde bezienswaardigheden uit alle oerwouden, savannes en zeeën ter wereld… verzameld op één en dezelfde plek! Het grootste dierenpark van Scandinavië biedt volop verrassingen voor groot én klein. Zo kunt u tijgers van heel nabij zien in Tiger World, een dolfijnenshow van wereld klasse bijwonen in het nieuwe Marine World, door het Safari Park rijden met uw eigen auto tussen de wilde dieren door, en nog veel meer.

Voor kinderen zijn er allerlei leuke belevenissen in Kolmården, zoals de Sprookjeswereld van Bamse de beer, het avonturenpark Wild Camp met o.a. de langste glijbaan van Zweden en Barnens Lantgård waar de kinderen zelf dieren kunnen aaien. Hier ligt ook Kulmården, een spannende speeltuin die ook is ingericht voor gehandicapten.

Kalles Lek & Lattjo (Indoor Speelparadijs)
Plaats: Vimmerby
Reistijd: 40 minuten
Website: www.kalleslekochlattjo.se

Een indoor speelparadijs in oceaan decor. Hier kunnen kinderen zich heerlijk uitleven, spelen, ravotten, springen op de trampolines, klimmen en klauteren, glijden van de glijbanen en nog veel meer. Deze indoorspeeltuin beschikt ook over een blacklight minigolfbaan. Een prima aktiviteit wanneer het weer wat minder mooi is.