Activiteiten

Zweden… De parel van Scandinavië

Zweden is een land met mooie landschappen, vriendelijke meertjes en prachtige rotsen. En omdat Zweden één van de dunst bevolkte landen van Europa is, zal het je niet verbazen dat je nog volop rust en ruimte kunt vinden in dit mooie land.

Het klimaat is bijzonder aangenaam. Het landklimaat van Zweden zorgt voor koude winters en warme zomers. Voor de statistici: Zweden kent 20% méér zonuren dan Nederland en er valt minder dan de helft aan neerslag in vergelijking met Nederland! Veel mensen verwachten dat niet van Zweden, maar qua klimaat is Zweden dus een heerlijk land om op vakantie te gaan.

 

Östergötland

Photo: Annika Seegers

Photo: Annika Seegers

Pinnarp Camping bevindt zich in de provincie Östergötland, een gebied dat door de Zweden ook wel “Zweden in miniatuur” genoemd. Waarom? Omdat je er alle landschapsvariaties van heel Zweden tegenkomt. De natuur is hier zeer afwisselend met oude loofbossen, naaldwoud, weilanden, rotsen, grotten en heel veel meren.

Het is een sprookjesachtig mooi gebied, waar je zo maar oog in oog kunt komen te staan met een hert, ree of eland en misschien zelfs een vos, zwijn, das of één van de vele andere dieren die vertoeven in de natuur.

Het gebied leent zich uitstekend voor wandeltochten. De meest bekende wandelroute (Östgötaleden) loopt langs de camping. Deze route neemt je mee langs de mooiste en meest adembenemende plekken in de omgeving. Maar natuurlijk kun je ook per fiets/mountainbike of kano de natuur in trekken en genieten van al het schoons en moois dat Zweden te bieden heeft. Ook meerdaagse tochten zijn mogelijk.

Photo: Annika Seegers

Photo: Annika Seegers

Een geliefde bezigheid die zich vooral in augustus en september afspeelt, is het plukken van allerlei heerlijke vruchten in de natuur, zoals bramen, frambozen, blauwe bessen, aalbessen, bosaardbeien, enz. Het meest geliefd is nog wel het plukken van cantharellen, een heerlijke paddestoel, die door de Zweden wordt beschouwd als een delicatesse.

Op de camping kunt u rustig rondkijken in onze informatiehoek en uzelf oriënteren omtrent alle activiteiten en uitstapjes in de regio. Wandel- en fietskaarten zijn hier ook verkrijgbaar. Verder hebben we een ruime keuze aan folders om mee te nemen en rustig door te lezen. In het plaatselijke toeristenburo vind u eventueel nog meer materiaal omrent uitstapjes en activiteiten.

Wil je alvast kennis maken met een aantal populaire activiteiten en bezienswaardigheden, lees dan rustig verder…..

Familie | Kunst & handwerk | Sport & recreatieNatuur & Cultuur